Smör, grädde och kärlek…

Måste bara berätta om en fantastisk kvinna!

Hon hette Viola och jag och syster-yster fick förmånen att träffa henne för exakt fem veckor sedan. Då var hon gäst på en liten middag vi gjorde till en dam som fyllde 85. Själv var hon åxå i den åldern. Hon älskade vår mat och tyckte det var så trevligt att få träffa oss. Hon hade ringt sin syster och berättat om oss och att hon gärna skulle vilja anlita oss. Men som hon sa. .  hon visste inte till vilket sammanhang. Tänk att det skulle bli hennes egen begravnings-minnesstund exakt fem veckor senare.
I ett brev hon lämnat efter sig med önskemål kring sin begravning stod det att gästerna skulle dricka äkta champagne och bli bjudna på lyxbuffé. Det skulle dukas vackert, gärna med rönnbär. Det skulle vara linnedukar och linneservetter. Vid varje kuvert skulle en kopp stå från hennes “glada udda-koppssamling” tillsammans med en silversked från den Officiella Bröllopsserien. Sedan fick varje gäst ta med sin udda-kopp och sin silversked hem. Vilken fantastisk kvinna! Jag själv älskar ju åxå udda-koppar så det kändes¨på ett konstigt sätt att ”precis så skulle jag åxå vilja göra en gång. . .”
Det var ett hedersuppdrag att får göra denna minnesstund för “Ola” (som hon kallades av alla) och fint att vi faktiskt hade träffats och fattat tycke för varandra. . .

Glömde ta en bild på själva buffén. Här är i alla fall dukningen, champagnen och en av tårtorna.

Kategoriserat som Okategoriserade | 1 Comment
  • Anonym

    Jag hade förmånen att få vara med på Olas sista fest. Nu fungerar min dator igen så jag tar gärna emot receptet på den fantastiska tårtan. Ja, det var en tiktig lyxbuffe ni bjöd på. Men inte bara maten var toppen, ni är två fantastiska kvinnor och jag hoppas ni förstår hur uppskattade ni är. Älskar er!
    Kram från Egon Burman  eb@netatonce.net