Skarpa iakttagelser från Blekingesportens värld

Stålnacke synar: “KHK till ny kvalserie”

Sista gästinlägget 2011 står Norrlands stolthet för: Jimmy Stålnacke. Han ger här sin syn på länslagen.

“Wow, här kan jag sitta långt upp i norr och tycka till om Blekingelagen och dess framtidsutsikter i allettan och fortsättningsserien. Ni får väl ta mina analyser med en nypa salt eftersom jag varken har sett lagen live eller har rört mig i ishallarnas katakomber, utan mitt tyckande grundar sig helt på statistik och det jag har fått berättat för mig av personer jag känner.

Men som självutnämnd division I-expert måste jag så klart ge min syn på saken när skjutjärnsreportern och hockeyoraklet pekar med fingret och kräver några rader. Då är det bara att buga, bocka och framförallt göra som chefen säger.

Och kom ihåg, det här är inte några spekulationer. Det här är facit.

 

 

Olofström

119 mål framåt, 74 bakåt. Det svängde om Olofström under grundserien och Simon Skoog har fått ihop ett slagkraftigt lag – offensivt ska tilläggas.
Nu blir dock förutsättningarna annorlunda och Eric Przepiorka, Thomas Fahlqvist och Andrew Fournier måste bland allt poängmakeri också försvara sig och göra skitjobbet.

Värvningen av Marcus Lundell från Nybro var viktig och nu står man välrustade på målvaktssidan. Det lär behövas, för något säger mig att det kommer att rocka i Stålhallen framöver också.

Och det sägs ju att anfall är bästa försvar och därför ser jag ingen anledning till oro, OIK tar en plats bland de fyra bästa.

Slutplacering i allettan: 3:a. (tar stopp i play off III)

 

Karlskrona

Nja, grundserien lämnar väl en del att önska: om jag nu från en plats 150 mil i från får förmånen att tycka till lite. Men det finns en anledning till den svaga hösten – Karlskrona har tränat stenhårt och Tomas Kempes hockey passar sig förmodligen bättre när matcherna blir tajtare och när spelarna faktiskt kan njuta av att spela ett defensivt spel och se en tjusning i att slå sarg ut och vinna matcherna.

Därför tror jag att det kommer att lossna, kanske inte fullt ut redan i allettan, men väl i ett framtida play off och i en framtida kvalserie.
Fast pressen är stor och några små misstag kan vara skillnaden mellan succé och fiasko.

Men visst kommer laget att vara med i slaget om seriesegern. KHK eller Vita Hästen lär slåss om en direktplats till play off III.

Slutplacering i allettan: 1:a. (slutar fyra i kvalserien)

 

Kallinge/Ronneby

Oj, vilken succé för Patrik Klüft och hans mannar. Vem hade trott att KHK:s ”farmarlag” skulle sluta före ”proffslaget” i tabellen? Inte jag i alla fall. Speciellt inte när man som nykomling kastas direkt in i ”lilla allsvenskan”.

Jag är självklart imponerad och jag är också glad över att en tränare med en annorlunda bakgrund får nå framgång.

Men nu tror jag att det blir tufft för Krif, har verkligen laget kraft att mobilisera om nu när allt startar på noll igen? Jag tror inte det.

Slutplacering i allettan: 6:a. (ja, det blir tidig semester för Brasar & Co)

 

Mörrum

Min gode vän och gamle vapendragare Henrik Bergenström påstår att han har ikonstatus i Mörrum efter sin tvååriga sejour i klubben. Jag ställer mig tveksam och i ärlighetens namn kanske jag överdrev en aning här ovan och hittade på något som han kanske aldrig har sagt.

Men, men. Det var bara för att fylla ut raderna och visa er läsare hur stor koll jag har på ”Laxarna”.

Fast som ”proffstyckare” måste man ändå komma med något som låter bra. Jag tippade trots allt att laget skulle gå till allettan innan seriestart och de har väl efter tränarbytet hittat en positiv formkurva och visat att jag ändå inte var helt ute och cyklade.

Och vetskapen om att man kan vinna matcherna är skönt att ha med sig in ifortsättningsserien och när nu Nybro har ekonomiska problem ser jag inte vad som ska kunna stoppa Mörrum från att ta den där åtråvärda play off-platsen.

Slutplacering i fortsättningsserien: 1:a. (tar stopp i play off II)”

 

/Kalix Ungdom

 

***

Vill tacka både Jimmie Stålnacke och Micke Mjörnberg för intressanta rader i bloggen.

Gott nytt år till alla bloggläsare. Utan er vore det här ingenting.

Nyårslöftet? Allt kommer vara sig likt på den här sidan…

 

/2012

Kategoriserat som Okategoriserade | Leave a comment