BLT / Sydöstran logoVälkommen till Blekinges bästa nyhetssajt
 • Kontakta oss
 • Privatannonser
 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Tipsa oss
 • Kalendern
 • Föreningsnotiser
 • Nyheter
 • Sporten
 • Kultur & Nöje
 • Familj
 • Opinion
 • Bloggar
 • Väder
 • Förmåner
 • BLT & Sydöstran
 • Nyheter
 • Nyhetsdygnet
 • Läsarnas val
 • Nyheter i bilder
 • Händelsekartan
 • En lägesrapport

  Samtidigt som ett slags sommar envetet klamrar sig kvar pågår Spaltens uppmärksammade och nättopp landsomfattande test av golfrestauranger ännu en tid, om än inte så oförtrutet som tidigare.

  Ett nedslag, det är några veckor sedan, gjordes för lunch på Öterlen, närmare bestämt på Viks golf­restaurang. Jag har ingen möjlighet att uttala mig om golf som sport då jag inte kan mer än ett ord, nämligen järnfemma, och ett fackuttryck, nämligen två under par. That´s all, folks! Däremot kan jag hjälpligen bedöma en lunchrestaurangs kvaliteter.

  Golfrestaurangen på Vik är inrymd i vackra, välvårdade lokaler och just denna blåsiga sommardag erbjöd lunchbuffén bland annat stekt torskfilé med kokt ­potatis och remouladsås, vilket passade mig som hand i handske.

  Fisk är ju aldrig fel och de små fiskfiléerna var frasigt stekta och mycket välsmakande. Potatisen var inte helt avrunnen, men ändå rätt okej. Däremot visade det sig att man hade blandat curry i remouladsåsen, som därmed förvandlades till något annat. Inte så lyckat. Ett litet salladsbord, hembakat bröd och isvatten samt kaffe fick man också för de 105 kronorna. Väl dyrt med tanke på att man inte ens erbjöd lättöl som dryckesalternativ.

  Beträffande faciliteterna i övrigt var toaletterna fräscha, men en väl använd brun frottéhandduk intill tvättstället drog ner betyget en del. Pappershanddukar bör det vara på alla etablissemang.

  Sammanfattningsvis är Vik ändå inget dumt ställe att luncha på, men det slår inte Hooks golfrestaurang som behåller sin förstaplats, och som är att föredra även ur ett småländskt perspektiv då lunchpriset där är 16 kronor lägre än i Vik. Många bäckar små, etcetera etcetera etcetera.

  –?App, app, app har för mig i långliga tider varit ett varningsrop som betyder ”Se upp!” eller ”Sluta med det där!”. Men nu när jag har bytt operatör och kan surfa på mobilen så har de tre bokstäverna fått en helt ny betydelse, nämligen app som förkortning av applikation.

  Makan hade vänligheten att köpa till tre flyg-appar till min mobil, nämligen Sky Scanner, Flight Radar 24 samt Plane Finder, vilken sistnämnda är helt lysande. Jag kan inte vara utan den! Man ser att en flygplanssymbol befinner sig ackurat över Sölvesborg och vill veta vad det är. Ett lätt tryck och man får fram att det är En Boeing 700 på väg från Seoul i Sydkorea till Schiphol i Amsterdam. Vidare höjd, fart, flightens nummer etcetera. Helt fascinerande. Jo, visst kan man använda en mobil till att ringa, men jag vet inte.

  Kände en lätt vånda på söndagskvällen då jag insåg att jag spenderat hela dagen på att ta del av SVT:s maratonsändning till tioårsminnet av attentaten i USA den 11 september.

  Mina dagar är om kanske inte direkt räknade så i rimlighetens namn ändå rätt begränsade till antalet varför man bör tänka lite på hur man använder dem. I alla fall så kom programmet in på effekterna världen över av attentaten, och programledaren i Stockholm, Marianne Rundström, konstaterade utan att tveka, att Sverige efter mer än två hundra år åter är i krig. Hon avsåg Afghanistan. Så den 500 man starka svenska styrkan i Afghanistan innebär att Sverige är i krig? Herrejesus!

  Dela |
  blog comments powered by Disqus

  Senaste nytt från Spalten med Yngve

  Senaste nytt

  Annons:

  Hockeyallsvenskan

  Spalten med Yngve

  Allt som gör livet ljust och glatt. Och tvärtom, förstås!

  Annons:

  Annons:

  Annons:

  Riktlinjer för läsarkommentarer på Bltsydostran.se

  På Bltsydostran.se är det möjligt att kommentera nästan alla artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal.

  För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på Bltsydostran.se. Kommentarerna lagras hos Disqus. På tider då Bltsydostrans webbredaktion inte är bemannad går det att kommentera artiklar, men de blir inte publicerade förrän efter granskning.

  Bltsydostran.se tillämpar förmoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att alla kommentarer granskas före publicering. Kommentarerna måste leva upp till Bltsydostran.se:s riktlinjer för läsarkommentarer för att bli publicerade. Ibland kan kommentarerna också publiceras i papperstidningen.

  Använd ett hyfsat språk, utan tillmälen, nedsättande omdömen, svordomar eller obscena ord. Visa respekt för andra debattörer och andras åsikter. Utgå från att det du vill säga ska vara meningsfullt för andra läsare.

  Du kan använda signatur och på det viset vara anonym, men tänk på att trovärdigheten och tyngden i ditt inlägg blir större om du använder eget namn.

  BLT:s och Sydöstrans webbar lyder under Tryckfrihetsförordningens regler om ansvarig utgivare vilket innebär att det är ansvarig utgivare som i sista hand avgör om ett inlägg ska publiceras eller ej.

  Läsarkommentarer - riktlinjer

  Vi har högt i tak.

  Vi har en tillåtande grundinställning.

  Vi vill att användarna ska komma till tals.

  Men

  Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

  Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

  Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

  Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel med mera i läsarkommentarerna.

  Hittar du inlägg som du tycker strider mot våra regler är du välkommen att uppmärksamma våra webbredaktörer på webb@bltsydostran.se

  Inloggning för prenumeranter

  Logga In Logga in med ditt Facebook-konto

  Bli kund på bltsydostran.se