BLT / Sydöstran logoVälkommen till Blekinges bästa nyhetssajt
 • Kontakta oss
 • Privatannonser
 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Tipsa oss
 • Kalendern
 • Föreningsnotiser
 • Nyheter
 • Sporten
 • Kultur & Nöje
 • Familj
 • Opinion
 • Bloggar
 • Väder
 • Förmåner
 • BLT & Sydöstran
 • Nyheter
 • Nyhetsdygnet
 • Läsarnas val
 • Nyheter i bilder
 • Händelsekartan
 • Som gjord för fläskpannkaka

  God morgon och vidunderligt välkomna till fredagen den 4 maj, en dag som gjord för fläskpannkaka. Vad då, ingen vårmat? Jag vill bara erinra om att fortfarande diskuteras huruvida det förekommer vårtecken, senast hos Lisa Syrén i radion i lördags. Det betyder att man ännu, när vitsipporna är nättopp överblommade, frågar sig om våren möjligen är i antågande. Man undrar i sitt stilla sinne vad det eljest skulle kunna bero på att det så smått börjar grönska; miljöförstöring, strålning från mobiltelefoner, våffeljärn eller kärnkraftverk, kanske Öresundsbrons fördärvliga inflytande över ålens fortplantningsförmåga. Mycket kan hända och en del annat även inträffa.

  Från det ena till det andra och apropå farligheter; minns gamle centerledaren Olof Johansson som lämnade den borgerliga regeringen i ilska över att det skulle byggas en bro över sundet. Johansson har ännu inte farit över bron med motiveringen att den inte behövs. Men säg inte det ty även den mest trosvisse centerpartist kan, i avsaknad av bro, få problem att gångandes ta sig över till Dronningens by. Mästaren kunde, men håken vet om fler klarar det. Men det är något tjusigt med principer.

  Ack, om Annie Lööf ändå vore lika ståndaktig som denne föregångare på partiledarposten.

  Mittåt samt tillbaka till inledningen! Att i månadsskiftet april-maj söka efter vårtecken är som att den 18 januari i 17 grader minus och snöstorm börja undra om inte vintern är på väg, att snö och kyla är ett vintertecken. Eller med andra ord, lägg nu av allt dömrans snack om vårtecken!

  För övrigt, vem blir mätt av nässelkål? Fläskpannkakan är högaktuell årets alla dagar, en sann allroundrätt. Men det ska vara något lite socker i smeten. Jag lämnar en del i långpannan fri från fläsktärningar, då makan inte är någon vän av fläsk. Ja, jag vet hur det kan komma sig, men att det finns folk som inte estimerar (exmerar i Småland) fläsk är väl närmast ett fall för forskningen.

  Fläsk och politik. Om det senare kan noteras, vilka förstås alla upplysta medborgare redan gjort, att förre socialdemokratiske partiledaren Håkan Juholt första maj hedrade sjö- och före detta stapelstaden med ett besök. Jag hade bestämt mig för att gå och lyss till budskapet, men när det började närma sig bestämde jag mig för att jag inte tyade. Dessutom bor jag endast 200 meter från Stortorget så jag hörde att någon talade där nere, dock inte vad som sades. Inte heller hörde jag några applåder.

  Av referaten senare förstod jag att Juholt hade utmålat Sverige i dag som nättopp helvetet på jorden, och dylikt är ju inte alls trevligt att lyssna till. Men i rättvisans namn ska sägas att Juholt, i likhet med forna tiders frikyrkopastorer, också kunde utlova frälsning. Det vill säga ett bättre land om vi bara kunde vara så förbannat vänliga att rösta in en ny regering vid nästa val. Vi får tänka på saken.

  Vad sägs om ett par inte helt dagsfärska tidningsankor:

  ”Hallå där! Susanne Martinsson som i dag reser till Egypten för att under en vecka träffa några av sunni-islams tyngsta skriftlärda som stormuftin av El Azhar-moskén Ali Gomaa och Hans Blix.”

  (Svenska Dagbladet)

  ”Alina Reyes är klädd i en svart overall i brodyr, som ger ett slags insyn i hennes privata kroppsdelar. Eftersom hon är ytterst smal, är det inte alls så märkvärdigt som man skulle kunna tro.”

  (Gotlands Allehanda)

  Dela |
  blog comments powered by Disqus

  Senaste nytt från Spalten med Yngve

  Senaste nytt

  Hockeyallsvenskan

  Annons:

  YARAS DÖDSFALL

  Spalten med Yngve

  Allt som gör livet ljust och glatt. Och tvärtom, förstås!

  Annons:

  Annons:

  Annons:

  Riktlinjer för läsarkommentarer på Bltsydostran.se

  På Bltsydostran.se är det möjligt att kommentera nästan alla artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal.

  För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på Bltsydostran.se. Kommentarerna lagras hos Disqus. På tider då Bltsydostrans webbredaktion inte är bemannad går det att kommentera artiklar, men de blir inte publicerade förrän efter granskning.

  Bltsydostran.se tillämpar förmoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att alla kommentarer granskas före publicering. Kommentarerna måste leva upp till Bltsydostran.se:s riktlinjer för läsarkommentarer för att bli publicerade. Ibland kan kommentarerna också publiceras i papperstidningen.

  Använd ett hyfsat språk, utan tillmälen, nedsättande omdömen, svordomar eller obscena ord. Visa respekt för andra debattörer och andras åsikter. Utgå från att det du vill säga ska vara meningsfullt för andra läsare.

  Du kan använda signatur och på det viset vara anonym, men tänk på att trovärdigheten och tyngden i ditt inlägg blir större om du använder eget namn.

  BLT:s och Sydöstrans webbar lyder under Tryckfrihetsförordningens regler om ansvarig utgivare vilket innebär att det är ansvarig utgivare som i sista hand avgör om ett inlägg ska publiceras eller ej.

  Läsarkommentarer - riktlinjer

  Vi har högt i tak.

  Vi har en tillåtande grundinställning.

  Vi vill att användarna ska komma till tals.

  Men

  Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

  Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

  Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

  Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel med mera i läsarkommentarerna.

  Hittar du inlägg som du tycker strider mot våra regler är du välkommen att uppmärksamma våra webbredaktörer på webb@bltsydostran.se

  Inloggning för prenumeranter

  Logga In Logga in med ditt Facebook-konto

  Bli kund på bltsydostran.se