BLT / Sydöstran logoVälkommen till Blekinges bästa nyhetssajt
 • Kontakta oss
 • Privatannonser
 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Tipsa oss
 • Kalendern
 • Föreningsnotiser
 • Nyheter
 • Sporten
 • Kultur & Nöje
 • Familj
 • Opinion
 • Bloggar
 • Väder
 • Förmåner
 • BLT & Sydöstran
 • Nyheter
 • Nyhetsdygnet
 • Läsarnas val
 • Nyheter i bilder
 • Händelsekartan
 • Victor Muller – kan det vara något?

  Snörikt. Läget i Hallabro i söndags. Foto: Yngve Andersson

  När detta läses kan socialdemokraterna naturligtvis ha fått en ny ordförande, men om inte så har jag ett förslag som heter duga. Vad sägs om Victor Muller?

  Har under betydande förvåning läst hur ledande socialdemokratiska politiker i Blekinge sörjer över att Juholt har avgått och tror att Victor Muller nog skulle kunna fungera lite som plåster på såren. Det finns nämligen likheter mellan Juholt och Muller då båda är optimister i en grad som skulle ha fått Bagdad-Bob att framstå som världens pessimist. Både Juholt och Muller biträder också en generös tolkning av sanningen. Bra va? Betänk vidare att Muller inte bara är lös och ledig utan även språkkunnig, envis som tusen samt har snygga gångkläder.

  Hittade just ett par meningar som kanske inte är tröst för Blekinges ledande S-politiker, men som kanske ändå kan vara något för dem att tänka på. Under rubriken ”Bingo för politikerföraktet” skriver Dagens Nyheters kolumnist Hanne Kjöller:
  ”De inom S som förminskar Juholts egna övertramp är med och skapar en kris för politiken i stort.”
  Ja, inte vet jag för jag är inte härifrån.

  I Spaltens mejl-låda hittade jag i söndags ett meddelande som visar på att Juholts avgång är en händelse som fått världsvid spridning. Det är från gode vännen Bertil Lindberg som från ett 30-gradigt Queensland skriver:
  ”Sagan med Håkan Juholt som huvudperson fick ett om inte lyckligt så i varje fall logiskt slut. Det är inte många gånger man har sett någon som så energiskt har arbetat på sin egen undergång, eller som en socialdemokratisk f d riksdagsman uttryckte det, sågat sig själv i grenen.

  Ständigt denna politik. Men vad är väl svensk politik mot egyptisk, herreminje. Nu vill salafisterna, som väl besitter omkring 30 procent av platserna i parlamentet, ta tag i osedligheten och täcka över de gamla statyerna från faraonisk tid. De föreställer människor som är nakna och det strider mot islam. Så rätt, så rätt. I Sverige har vi ännu inte kommit så långt, men skolan går före och tillåter lärare och elever att täcka ansiktet. Alltid något, om man säjer.

  Nåväl, nåväl, som gammal oförbätterlig syndare anser jag nog att Korpela-rörelsen på sin tid var en skojigare religiös yttring. De troende skulle avyttra vad de ägde och samlas i avvaktan på Silverarken vilken skulle anlända från skyn för att ta dem med sig till Palestina. Silverarken utlovades landa på sjön Luossajärvi i norra Lappland och i väntan på att så skulle ske anmodade sektledaren de troende att ägna sig åt sprit- och sexorgier, kortspel och annat i nöjesbranschen. Så skedde, men inte f-n kom det någon silverark.

  Om vädret. Ännu sent i måndags kväll hade vi här i den västliga utposten undgått snö. Men annat är det i länets mer nordligt belägna delar. Bert Johansson mejlade i söndags över en bild som visade det aktuella läget i Hallabro. En verkligt skakande bild. Undrar om man skulle kunna spärra snöbilder på datorn. Särskilt nu när vi sakta men säkert smyger oss fram mot vår. Men februari kan komma att innebära prövningar, sanna mina ord.

  Dela |
  blog comments powered by Disqus

  Senaste nytt från Spalten med Yngve

  Senaste nytt

  Val 2014

   

  Smakkollen:

  Vilket parti tycker du hade det bästa valfläsket?

  Visa resultat

  Annons:

  Val 2014

  allsvenskan

  Spalten med Yngve

  Allt som gör livet ljust och glatt. Och tvärtom, förstås!

  Annons:

  Annons:

  Annons:

  Riktlinjer för läsarkommentarer på Bltsydostran.se

  På Bltsydostran.se är det möjligt att kommentera nästan alla artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal.

  För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på Bltsydostran.se. Kommentarerna lagras hos Disqus. På tider då Bltsydostrans webbredaktion inte är bemannad går det att kommentera artiklar, men de blir inte publicerade förrän efter granskning.

  Bltsydostran.se tillämpar förmoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att alla kommentarer granskas före publicering. Kommentarerna måste leva upp till Bltsydostran.se:s riktlinjer för läsarkommentarer för att bli publicerade. Ibland kan kommentarerna också publiceras i papperstidningen.

  Använd ett hyfsat språk, utan tillmälen, nedsättande omdömen, svordomar eller obscena ord. Visa respekt för andra debattörer och andras åsikter. Utgå från att det du vill säga ska vara meningsfullt för andra läsare.

  Du kan använda signatur och på det viset vara anonym, men tänk på att trovärdigheten och tyngden i ditt inlägg blir större om du använder eget namn.

  BLT:s och Sydöstrans webbar lyder under Tryckfrihetsförordningens regler om ansvarig utgivare vilket innebär att det är ansvarig utgivare som i sista hand avgör om ett inlägg ska publiceras eller ej.

  Läsarkommentarer - riktlinjer

  Vi har högt i tak.

  Vi har en tillåtande grundinställning.

  Vi vill att användarna ska komma till tals.

  Men

  Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

  Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

  Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

  Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

  Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel med mera i läsarkommentarerna.

  Hittar du inlägg som du tycker strider mot våra regler är du välkommen att uppmärksamma våra webbredaktörer på webb@bltsydostran.se

  Inloggning för prenumeranter

  Logga In Logga in med ditt Facebook-konto

  Bli kund på bltsydostran.se